Meet & Eat in de pers

Vermelding op Heeze24

Meet & Eat Heeze
30 JULI 2016 - 08:30
HEEZE - Met het langdurige succes van de Eetclub in Geldrop als voorbeeld, wil Cordaad Welzijn in samenwerking met enkele vrijwilligers ook voor Heeze - Leende en Sterksel een dergelijke club opstarten. De doelstelling van dit initiatief is om 55 plussers de gelegenheid te bieden om gezellig samen te komen en nieuwe contacten te leggen onder het genot van een goede maaltijd. Dit voor een vriendelijke prijs van circa € 15,-.

Het is de bedoeling om in september met een proef van 4 maanden te starten.  Elke 2e woensdag van de maand  zal er een 3 gangen menu worden opgediend in steeds een ander restaurant binnen Heeze – Leende – Sterksel. In september gaan we starten bij restaurant Sphinx in Heeze.

Eind augustus volgt nadere informatie over inschrijven en locaties voor de rest van het jaar.

Bent u geïnteresseerd in deelname, stuur dan een bericht naar: meet.eat.heeze@gmail.com met daarin uw naam, adres en telefoonnummer.

 

 

 

Eerste Meet & Eat in Heeze-Leende zeer geslaagd


16 SEPTEMBER 2016 - 07:30
HEEZE - In navolging op het Meet & Eat concept uit andere plaatsen vond woensdagavond in Heeze de eerste editie plaats van een pilot van vier maanden om de interesse te peilen in Heeze. Met een opkomst van bijna dertig personen kan de eerste editie die bij restaurant Sphinx in Heeze werd gehouden, als een succes worden beschouwd.

Voor slechts vijftien euro kreeg iedereen een heerlijk driegangen menu en werd het geheel na het toetje afgesloten met een kop koffie of thee. Aan een lange tafel werd heerlijk gepraat, kennis gemaakt voor zover nodig en natuurlijk genoten van het heerlijke eten. Na afloop was er niets dan lof en waren er alleen maar enthousiaste reacties van de deelnemers.

Op de agenda stonden drie bijeenkomsten gepland waar iedereen zich nog voor kon opgeven. Een gezellig avondje weg en heerlijk eten in goed gezelschap in Heeze of Leende. Onderstaand de drie data in 2016
- 12 oktober 2016 - Het Brouwershuis in Leende
- 9 november 2016 - Café Thuys in Heeze
- 14 december 2016 - De Chinese Muur in Heeze

Heeft u ook interesse om een keer aan te schuiven of heeft u een vraag? Neem gerust contact op met Meet & Eat Heeze-Leende via het volgende e-mailadres: meet.eat.heeze@gmail.com. Vanaf 17.00 uur kunt u al terecht waarna tussen 17.30 uur en 18.00 de gerechten besteld kunnen worden. Opgeven voor deelname is wel noodzakelijk zodat er rekening gehouden kan worden met het reserveren in de horecagelegenheid.

chinmuur

 

Eetclub 'Meet & Eat' gaat door in 2017
2 JANUARI 2017 - 09:00
HEEZE-LEENDE - In september 2016 organiseerde Eetclub Meet & Eat Heeze-Leende voor de eerste keer een diner in een restaurant om gezellig laagdrempelig aan te schuiven. Op woensdag 14 december jl. was er voor de vierde keer een gezellig samenzijn bij restaurant de Chinese Muur in Heeze.

Ongeveer veertig mensen waren aanwezig voor  een heerlijk chinees buffet en dat voor een vriendelijke prijs van € 15,- inclusief drankjes. De gasten lieten het zich goed smaken en iedereen was zeer tevreden. Er was een goede sfeer, er werd veel gelachen en gepraat.

Voor het eerste kwartaal van 2017 staan de volgende deelnemende restaurants op de planning;

- 11 januari - Eventjes Eten, Kapelstraat 51, 5591 HD HEEZE
- 15 februari - Brasserie Gezellig, Langstraat 8, 5595 AA LEENDE
- 8 maart - Restaurant "De Boschwachter" Heezerenbosch 6, 5591 TA HEEZE

Ook hier krijgt u een 3 gangenmenu voor € 15,- exclusief drankjes. U kunt dan terecht vanaf 17.00 uur en om 17.30 uur zal het voorgerecht opgediend worden. 

Mocht u geïnteresseerd zijn om ook eens een keer aan te schuiven of heeft u een vraag? Neem gerust contact op met Meet & Eat Heeze-Leende via het volgende e-mailadres:meet.eat.heeze@gmail.com of bel voor info op dinsdag of donderdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur op nummer : 06-47351639

Opgeven voor deelname is wel noodzakelijk zodat er rekening gehouden kan worden voor het reserveren van de horecagelegenheid.

Initiatiefnemers Nellie van Dam en Niels Foekema in de raadszaal van het gemeentehuis. (Foto: Jurgen van Hoof)
Meet & Eat in Heeze-Leende groot succes
ma 6 mrt 2017, 9:53 
 
In het najaar zijn twee enthousiaste vrijwilligers, Nellie van Dam en Niels Foekema, nog enigszins voorzichtig, een nieuw project gestart: 'Meet & Eet', een mogelijkheid voor mensen vanaf 55 jaar om elkaar te ontmoeten onder het genot van een driegangen maaltijd in een restaurant voor slechts €15,-.

HEEZE-LEENDE - Niels: "De proefperiode duurde t/m december en was vanaf de eerste keer een succes, de deelnemende restaurants hebben hun best gedaan om er iets moois van te maken".
Nellie: "Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om verbinden; we leven in een participatiemaatschappij en zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vroeger kenden we grote gezinnen maar nu komt het voor dat zelfs buren elkaar niet kennen".
Niels: "We kunnen al spreken van een redelijk vaste kern van gemiddeld 50 personen, alleenstaanden, echtparen, buren of collega's. Het is de bedoeling dat men weer andere mensen stimuleert om ook mee te doen".
Nellie: "Iedereen is welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er zijn zelfs al onderlinge afspraken buiten het eten om gemaakt".
Bezoekster van het eerste uur, een 80-jarige alleenstaande dame: "Het is vervelend om alleen te eten, er hoort gezelligheid bij. Ik vind het buiten verwachting geslaagd, je ontmoet veel mensen en er ontstaan interessante gesprekken. Er wordt niet moeilijk gedaan, het is ontspannen en fijn om aan te schuiven aan de grote tafel".

Nellie en Niels zouden het leuk vinden als alle restaurants mee doen, ze willen de deelnemers zo veel mogelijk diversiteit bieden. Nu het concept succesvol blijkt te zijn en meer bekendheid heeft gekregen hebben ze ook de grotere restaurants benaderd. Niels: "In het begin moesten we het idee nog 'verkopen' maar nu denken de restauranthouders mee".
Wim van Middelaar van Hostellerie Vangaelen: Het is een leuk initiatief, de gedachte dat men kan aanschuiven om elkaar te ontmoeten. Dit spreekt me aan en ik wil graag mijn locatie en keukenbrigade beschikbaar stellen. Soms ervaren mensen nog een drempel, die is er niet, laat ze maar gewoon binnenkomen".
Jeroen Valkenburg van Villa des Beaux Arts: "Wij vinden het een mooi initiatief voor mensen die alleen zijn; laat ze samen met anderen genieten van lekker eten in een mooie omgeving. Hoogdrempeligheid past hier niet".
Nellie en Niels hebben nog een bijzondere locatie gevonden om te eten: Op woensdag 10 mei stelt de gemeente de Raadzaal beschikbaar voor Meet & Eat. Onder het genot van een driegangenmenu, bereid door Catering-service van Grunsven, komen vast spannende gesprekonderwerpen ter tafel. Als amuse zal burgemeester Paul Verhoeven een toespraak houden.

Voor de komende periode zijn de volgende locaties vastgelegd voor Meet & Eat: woensdag 8 maart Restaurant de Boschwachter; woensdag 12 april Villa des Beaux Arts, met voorafgaand om 16.00 uur een rondleiding; woensdag 10 mei de Raadzaal van het gemeentehuis; zondag 11 juni jaarafsluiting bij Hostellerie Vangaelen van 13.00 tot 17.00 uur; woensdag 13 september Pop-Up restaurant van Villa des Beaux Arts.

Behalve op 12 april en 11 juni worden de gasten verwacht om 17.00 uur, de eerste gang wordt geserveerd om 17.30 uur. De kosten zijn € 15,- en dienen bij aanmelding overgemaakt te worden. Drankjes zijn voor eigen rekening.